2014-03-11

Ruusutapetti

Remonttihommat salin päädyssä ovat edenneet vihdoin siihen pisteeseen, että pääsimme lätkimään tapettia myös eteisen seinään. Tapetiksi valikoitui siis Tapettitalon mallistosta Ritva Kronlundin suunnittelema "Juhannusruusu". Aivan ihana tapetti! Lisäksi, että tapetti on todella kaunis, se oli myös äärimmäisen helppo laittaa seinään. Vaikka kyseessä on perinteinen esiliisteröitävä tapetti, tapetoiminen oli jopa helpompaa kuin peräkammariin ja toiseen eteiseen laittamallamme Borås-tapetin easy up- tapetilla (jonka siis nimensä mukaisesti pitäisi olla helppo laittaa!) Tämä perinteinen paperitapetti soveltui  joustavuutensa ja venyvyyteensä ansiosta mainiosti meidän hiukan vinksallaan oleviin seiniimme.


Ennen tapetointia purimme seinistä pois vanhat repaleiset ja harottavat pinkopahvit. Ulkoseinä koolattiin ja villoitettiin ekovillalevyillä. Sisäseinät ovat täyshirttä, joten niitä emme sen kummemmin käsitelleet ennen levytystä, mutta levyjen saumakohtia oikaisimme hiukan erilaisilla puukiiloilla seinän epätaisaisuutta korjataksemme (ja taisi tuo isäntä muutaman kerran oikaista seinää myös perinteiseen malliin kirveellä, kun oli kovasti ulkonevia hirrenkohtia...). Seinät siis levytettiin kauttaaltaan ja ruuvinkolot ja saumakohdat pakkeloitiin tasaisiksi. Pohjamaaliksi valitsimme tällä kertaa Uulatuotteen pohjamaalin, jotta se olisi ominaisuuksiltaan mahdollisimman yhteensopiva tuon perinteisen paperitapetin kanssa.


Pinkopahvien alta paljastui jälleen "aarteita". Monta hauskaa hetkeä vietin lueskelemalla näitä ilmoituksia, jotka sitten jätimmekin muutamaa "pelastamaani" ilmoitusta lukuunottamatta jälkipolvien riemuksi uuden levyn alle. Vieläkö jostain voisi ostaa "Biisamirotan nahkoja" tai "Murmelijakun" :D


Tapetoinnissa työnjako oli selvä, minä liisteröin ja isäntä lätki seinään. Yksi iltapäivä tuossa hommassa tuolla tavalla kului rattoisasti. Vuodat olimme leikanneet valmiiksi, jotta liisteröintivaiheessa tulisi mahdollisimman vähän ylimääräisiä suvijuhlaliikkeitä ja tapetti pysyisi mahdollisimma siistinä ja puhtaana. Todella hyvä siitä sitten tulikin! Sääli, että kaunis tapetti jää hiukan piilon, kunhan huone kalustetaan. Eteisenä emme aio tätä huonetta varsinaisesti käyttää, vaan mielessäni on jotain ihan muuta. Enpäs taidakaan ihan vielä paljastaa mikä onkaan tämän huoneen lopullinen (tai ainakin toistaiseksi) käyttötarkoitus...


Tapetoinnin jälkeen vuorossa on oven pielien ja ikkunoiden listottaminen. Tässä huoneessa se onkin sitten astettä työläämpi juttu, johtuen tuosta ulko-ovi-ikkuna-hässäkästä. Vaan eiköhän tuo kätevä isäntä senkin saa näperrettyä. Listoituksen alta piti nyppiä vielä vanhat nupineulat pois ja siinä hommassa saikin sorkkarauta laulaa tovin jos toisenkin, sen verran tiukassa nuo olivat ja voi poijjaat että niitä oli paljon! Sorkkaraudalla niitä tosiaan nyhdin ja nuo pienet terävät pirulaiset sinkolivat iloisesesti paikkaan jos toiseenkin. (Kehtaanko edes myöntää, että remonttihetkellä täydestä vaatetuksesta huolimatta, löysin illalla yhden nupineulan kannan myös alushousuistani...hmph..)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!