2015-02-02

Tuvan tapetit

Tuvassa remonttihommat ovat edenneet hitaasti mutta vakaasti ja tällä hetkellä käynnissä on jo kaappisulkeiset. Jotenkin kuvittelin, että kun sinne saakka päästään, ollaan jo tosi pitkällä ja loppu tapahtuu hujauksessa. Juuei tapahdu. Puuduttavan piinaavan hitaasti kaapit valmistuvat. Asiaa tuskin auttaa se, että meillä molemmilla on kovasti muutakin kiirettä tässä kohtaa, joten remonttiin käytettävä aika on kortilla. Niin lähellä ja niin kaukana...

Tapetit tupaan saatiin lätkäistyä melko nopealla tahdilla loppiaisena. Aikaa kului yksi ilta ja kirosanoa lenteli lukuisia. Siellä ne nyt kuitenkin ovat. Tapettivalintakin muuttui vielä viime hetkillä hiukan ennen kuin tapetit tilattiin. Olin jo päättänyt että tapetiksi tupaan tulisi joku hennon vaalea, suurikuvioinen , mutta kuitenkin neutraali tapetti. Ykkösenä mielessä oli joko "Lukko" tai sitten "Lumme" (alla olevassa kuvassa oikeanpuoleisimmat).

Jostain syystä minulle iski hirmuinen hinku kääntää kelkkaa hiukan räväkämpään suuntaan ja muissa blogeissa seikkaillessani törmäsin aivan ihanaan Tapettitalon tapettiin "Svinhufvud". Etenkin tuosta vaaleimman värisestä löytyi kovin huonosti sisustuskuvia netistä, joten pienellä riskillä laitoin tapetit tilaukseen. Ja hetkeäkään en ole katunut. Tapetin pohjaväristä otettiin väri myös leivinuuniin ja siinäkin onnistuimme mielestäni melko hyvin.


Ennen tapetointi tuvan seinät pohjamaalattiin Uulan Into sisäpohjamaalilla, joka on siis  muoviton ja hajuton, vesiohenteinen öljysideaineinen hengittävä maali sisäkäyttöön ja soveltuu näin ollen erinomaisesti perinteisen tapetin alle pohjamaaliksi.  Itse tapetointi sujui yhteystyöllä melko mukavasti, vaikka kyseessä tosiaan onkin perinteinen paperitapetti, jonka tapetointi on hiukan työläämpään kuin modernimpien "easyuppien". Asiaan oman haasteensta toi toki myös 3,2m huonekorkeus. Vaikka isäntäkin on kohtuullisen pitkä mies, joutui hänkin turvautumaan hankalimmissa paikoissa rakennustelineisiin, kun ulottuvuus tikkailla loppui kesken. (Itse sain tapetoida ikkunan alusen, eikä minun ulottuvuudellani juuri muuta olisi tehtykään). Työnjako oli siis pääosin se, että minä liisteröin ja ukko leikkasi tapetit ja lätki seinään.  Työergonomia oli kokoajan kohdillaan, kuten kuvista näkyy...Viimeisessä kuvassa näkyy myös muodonmuutoksen kokenut leivinuuni, joka sai pintaansa vaalean beigen värisävyn tapetin pohjavärin mukaan. Myös uunin luukut ovat kokeneet uudistumisen hiekkapuhalluksen ja liesimustauksen muodossa. Leivinuunin pohja on uusittu kokonaan ja suuri osa hellan muurauksista tehtiin uudelleen. Pyrin tekemään ihan oman päivityksensä myös tuosta uunin / hellan kunnostuksesta. Kuvat sitä varten onkin jo olemassa... Alimmassa kuvassa näkyy vilaukselta myös jo paikallaan olevat kattolistat, joiden sovittamisessa oli melkoinen työ. Vanhassa talossa kun seinät ja katto eivät ole välttämättä ihan suorassa ja  listat pitää sovittaa milli kerrallaan paikoilleen.
2 kommenttia:

  1. Maailman kaunein tapetti! Tämä taitaa lähteä meilläkin tilaukseen. Olis kiva nähdä teidän lopputulos koko huoneesta :)

    VastaaPoista
  2. Ja mulle kävi tapettivalinnan kanssa samalla tavalla. Tapetit olen valinnut ehkä 10:nen tapettikirjan lainailun ja monentunnin netissä selailun jälkeen. Kaikkien huoneiden sävyt ovat vaaleita ja hillittyjä. Erään kohtalokkaan nettisurffailun jälkeen, tuli hirveä hinku vaihtaa sisustusta ja koko remontin suunta oikeasti vanhaan, eikä vain vähän maalaisromanttiseen. Etenkin tuvan puoli talosta :p. Tämä tapetti tuli vastaan ja nyt se on pakko saada. Hauskaa että jollekin muulle on käynyt ihan samalla tavalla :D

    VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!