2012-07-27

Kengittäjä
Vihdoin se tuli! Kengittäjä nimittäin! Kuinka vaikeaa voi olla löytää sopivaa kengittäjää vuolemaan hevosen kaviot?! Ilmeisesti aika hankalaa, nimittäin hevoskaverit ympäri Suomea ovat kertoneet, että heillä on ollut kengittäjien suhteen samanlaisia ongelmia.

Naapurissamme, jossa on myös hevosia, on käynyt muutamia kertoja tuttu kengittäjä. Ajattelimme yhdessä naapurin kanssa ottaa kimppavuolennan siten että kengittäjä kävisi ensin heillä ja tulisi sitten meille. Kengittäjä tilattiin ja kas, sovittuna päivänä herraa ei kuulu ei kuulu eikä näy! Eikä ollut ensimmäinen kerta kun kyseinen heppu tekee "oharit".

Päätimme kokeilla toista kengittäjää. Netistä oli yllättävän haastavaa löytää sopivalla etäisyydellä majailevaa seppää, mutta muutaman numeron nappasin talteen. Ensimmäisenä soittelimme nuorelle naiskengittäjälle, joka alustavasti lupautui tulemaan seuraavalla viikolla, kunhan vaan soittelisimme sitten hänelle ja sopisimme tarkempaa aikaa. Kappas vain, kun seuraava viikko koitti ja soittelimme, ei puhelimeen enää vastattukaa useista yrityksistä huolimatta.

Tutkin jälleen asiaa netistä ja tosiaan totesin, että yllättävän yleinen ongelma tätä taitaa olla, siis että kengittäjä ei tule vaikka olisi sovittu. Yhdestä blogista löysin ylistyspuheen erästä lähiseudulla toimivaa kengittäjää koskien, joten päätimme soittaa hänelle.  Tämäkin englantia puhuva herrasmies oli aluksi sitä mieltä, että ei välttämättä ehdi tulemaan, mutta lupasi ottaa osoitteen ylös ja miettiä asiaa. En uskonut hänen loppujen lopuksikaan tulevan joten kun kävin samaisena päivänä naapurissa, tilitin jälleen tätä onnetonta kengittäjätilannetta. Naapuri lupasi soitella vielä yhdelle tietämälleen kengittäjälle josko se ehtisi tulemaan jossain vaiheessa vilkaisemaan ponien jalkoja. Päästyäni kotiin, kerroin Terolle että naapuri hoitaisi kengittäjäasiaa eteenpäin ja Terollakin oli minulle uutisia. Nimittäin tämä viimeiseksi kysymämme seppä lupasi tulla seuraavana päivänä! Äkkiä soitettiin sitten naapuriin, ettei vaan soittaisi sille tutulle sepälleen, vaan hänpä oli soittanut jo! Eli meille olisi tulossa seuraavana päivänä kaksi kengittäjää! Päätimme että naapurin soittama kengittäjä saa mennä heille ja tämä englantia puhuva herra tulisi meille (jos nyt kumpikaan oikeasti edes tulisi...).

Kengittäjä oli luvannut tulla kolmen jälkeen ja kun häntä ei neljään mennessä näkynyt, aloin uskoa, että hän ei saapuisikaan. Vähän yli neljä hän kurvasi pihaan ja kävi samantien töihin! Hienoa jälkeä syntyi ja sangen nopeasti! Kaipa se sitten on vaan niin, että hyvää kannattaa odottaa! Myös naapurin kengittäjä oli kuin olikin saapunut sovitusti paikalle, joten myös heidän hevosillaan on nyt somat kesätassut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!