2012-07-10

Reikä seinässä ja komiat hirret

Juhannuksena päätimme (eli minä sain päähäni ja pakotin isännän toteuttamaan toiveitani...) ottaa ylimääräiseksi projektiksi vintillä lojuvan vanhan sängyn pesun ja kunnostuksen Eemelin vuoteeksi. Jotenkin naiivisti kuvittelin, että sänky olisi epähuomiossa jäänyt myymättä huutokaupassa, mutta totuus paljastui melko nopeasti: se olisi yksinkertaisesti liian suuri mahtumaan edes porrasaukkoon saati vintin oviaukosta. Mutta kun kerran jotain on päätetty tehdä, se myös tehdään, vaikka apuna tarvittaisiin hieman rälläkkää, vasaraa ja sorkkarautaa!

Aluksi sängyn jaloista rälläköitiin muutama sentti pois, jotta sänky saatiin mahtuvaan porrasaukkoon. Vintin alaovella tuli sitten seuraava jumikohta ja vaikka miten päin koitimme sänkyä veivata se ei ovesta mahtunut. Avittaaksemme mahtumista, päätimme hieman "raottaa" laudasta tehtyä seinää ja laajentaa siten oviaukkoa. Lopputulemana meillä siis oli ja on edelleen hillitön reikä eteisen seinässä (kissat ovat tästä riemuissaan, heillä on nyt vapaa pääsy ullakolle kakkimaan vanhoihin eristeisiin, jeij!). Lasten pääsy ullakkotiloihin estettiin virittelemällä entinen ovi nykyiseen reikään lukkonsa varassa killumaan. Nooh, tilapäistä sekin...ehkä....

Joka tapauksessa, vaiva kannatti. Sänky pestiin ja puunattiin ja siitä tuli oikein hieno! Eemeli oli riemuissaan saadessaan uuden sängyn (ja samalla meni koko lasten huoneen sisustus uusiksi... projekti poikii aina seuraavaa!). Ja niin, koko jutun pointtihan oli ne hirret! Eli siinä eteisessä purkaessamme päätimme raottaa hieman ikiaikaista pinkopahvia nähdäksemme millaiset hirret sen alla on. Hirret olivat onneksi hyvässä kunnossa ja joku on jossain vaiheessa ne jollakin punertavan kellertävällä "maalilla" pintakäsitellyt. Tämä pintakäsittelyaine on meille vielä arvoitus, mutta eiköhän senkin laatu jossain kohtaa selvinne. Hyvältä kuitenkin edelleen näyttävät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!