2012-08-16

Eteisen purkuhommia

Blogissa on ollut hiljaiseloa, talossa sen sijaan ei! Eihän sitä mitenkään voi tehdä remonttia istua koneella yhtäaikaa, vaiko? ;) Tallin lattiavalun kuivumista odotellessa aloittelimme viime sisäremonttia oikein todenteolla. Tuvan katon pinkopahvit on saatu purettua ja alta paljastui oikein mukavannäköinen lankkukatto. Myös tuvan seinäpaneelien alle olemma päässeet kurkistelemaan ja siellä näkyisi olevan hyvänkuntoiset hirsiseinät.  Käytännön syistä jouduimme kuitenkin jättämään tuparemontin odottelemaan eteisremontin tieltä, sillä niin valitettavaa kuin se onkin, talvi tekee tuloaan ja lämmityskausi, joten hetken aikaa paneudumme oviin ja ikkunoihin (jos siis vain on aikaa...) ja niiden vaihdon mukanaan tuomiin oheisremontteihin. Alla oleva kuvasarja kertoo eteisen lattian purkuhommista ja altapaljastuneista "ei-niin-yllättävistä yllätyksistä". Irrotetut lattialankut kannettiin ulos odottamaan hiontaa ja uutta pintakäsittelyä. Samat lankut laitetaan sitten takaisin (jos joskus päästään niin pitkälle...).

Tästä se sitten lähtee...

Kuva puhukoon puolestaan, melko paksuja ovat!
Ei paljon haittaa, vaikka tuosta vähän hioisikin...
Ensimmäinen irti!
Joskus naulatkin olivat kunnollista tekoa!Näiden irti repiminen siten, että lankut säilyvät ehjinä, onkin sitten toinen juttu!
Tälläisiä pieniä ystäviä löytyi irrotettujen lankkujen pohjasta. Luojan kiitos, eivät enää möngertäneet!
Eivätkä sen puoleen nähtävästi ole aiheuttaneet lankkuihin suurempi vahinkoja. Jos joku tunnistaa mitä nämä kuvassa näkyvät matoset ovat, saa ilmiantaa!

Noin puolet eteisestä tyhjennetty!
Aika monta kärryllistä tavaraa sai ajaa ulos.
Joka puolella vanhoissa eristeissä näkyi hiiren(pesä)koloja, hyi! Yhtään elävää otusta ei tullut vastaan, onneksi. Joskin niitäkin on viimepäivinä vilistellyt pitkin pihaa Sutisen, Orvokin ja Hilman leikkikavereina. (aika julmat leikit, kaveri syödään sen päätteeksi...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!