2013-12-15

3. AdventtiJoulu lähestyy vauhdilla ja päivät menevät hujauksessa. Enää reilu viikko jouluaattoon. Ja meillä on kaikki kesken, kuten nyt olettaa saattaa. Tehtävälista "ennen joulua" on vielä hurjan pitkä, mutta jotakin sentään olemme jälleen saaneet aikaiseksi. Koko viikko on ollut melko kiireinen niin töissä kuin kotonakin. Jouluruuat sun muut aion kyllä tehdä vasta juuri ennen aattoa valmiiksi (meillä on laatikot sun muut syöty aina tuoreeltaan, en kuulu niihin jotka tekevät ne hyvissä ajoin pakkaseen, ehkä kannattaisi...), mutta vielä olisi kaikenmoista "tontunpuuhaa" tehtävänä ennen ensi viikonloppua.


Tontusta puheenollen, meillä kävi ihan oikea tonttu tässä eräänä yönä. Tai en minä sitä tonttua nähnyt, mutta se oli käynyt yöllä porstuassa ja jättänyt lapsille pienet paketit.  Ja itsekin ollaan vähän tontunpuuhia tehty, laiteltu kummilasten ja muiden muistettavien lahjoja pakettiin. Osa lahjoista on kuitenkin vielä työn alla ja vähän jännittääkin ehtiikö tämä tonttu saada kaikkea ajoissa valmiiksi...


Kuluneella viikolla olemme nauttineet jos jonkinmoisista joulunajan riennoista. Osallistuimme muun muassa päiväkodin Itsenäisyyspäivätanssiaisiin sekä ekaluokkalaisen viuluopetuksen joulukonsettiin. Allekirjoittanut vietti syntymäpäiviään tänä vuonna melko pienimuotoisesti, mutta työkavereita ja sunnuntaivieraita piti juhlan kunniaksi lahjoa leipomuksilla.


Kuten ehkä kuvistakin voi päätellä, kävimme joulukonsertin jälkeen hieman ostoksilla ja pääsin pitkästä aikaa käymään lempipuutarhakaupassani hakemassa joulukukkia. Kauppa sijaitsee vanhan kodin lähettyvillä ja Uudesta talosta sinne on turhan pitkä matka, että viitsisi pelkästään kukkia lähteä hakemaan. Nyt kun olimme "isolla kirkolla" muutenkin asioilla, tuli pistäydyttyä. Tähän mennessä olemme olleet ilman joulukukkia, vaikka rakastankin hyasintteja, amarylliksia ja joulutähtiä tunnelman luojana, sillä en ole kelpuuttanut meille mitään marketista ostettuja nuupahtaneita hyasintteja. Nyt kun pääsin "kunnon apajille" meinasi ihan ahneus iskeä ja lopulta oli hankala keksiä kaikille kukille sopiva paikka, jossa ne pääsisivät sopivasti esille.


Pientä lisäpuuhaa tähän viikkoon tuotti muutama päivä sitten riehunut Seija-myrsky. Isommilta tuhoilta onneksi säästyimme ja sähkötkin pysyivät koko ajan päällä, mutta karjapihalla talvisäilössä olleen ponimökin Seijanpirulainen oli puhkunut nurin. Mökki selvisi keikauksesta kuitenkin suhteellisen pienin vahingoin, mutta sen nostaminen oli melko haastavaa puuhaa. Traktorilla se sieltä sitten pystyyn hilattiin.Onneksi mökki oli aselteltu senkin verran kauas navetasta, ettei se rysähtänyt navetan kyljestä sisään. Sitten olisivat vahingotkin olleet suuremmat.

Lopuksi vielä eläinrintamalta hyviä uutisia. Cecilia-kuttu vaikuttaisi toipuvan sairastumisestaan hyvää vauhtia. Taudin laatu ei vieläkään ole ihan varmaksi selvinnyt, mutta suuresti epäilemme kyseessä olleen Listerioosi. Cecilia sai antibioottikuurin, jota nyt olemme viikon verran siihen piikittäneet (melko jännää puhaa tuo pänkäpäisen kutun piikittäminen, onneksi minulla on melko vakaa neulakäsi...). Muutaman päivän sisällä tallissa majailtuaan, kun Cecilian vointi alkoi korjaantua vuohet muuttivat takaisin ulkotarhaan. Etenkin Bertan kannalta muutto tapahtui viime hetkellä, sillä sen hermot alkoivat  kiristyä  äärimmilleen tallimajoituksesta johtuen ja se käyttyi hetkittäin jopa agressiivisesti Ceciliaan kohtaan purkaakseen turhautumistaan. Hyvin nuo ovat jälleen ulkona viihtyneet, Seija-myrskynkin ne vastaanottivat pyllyvillat tuulessa hulmuten. Melkoisia ulkoilmaelukoita siis!

2 kommenttia:

  1. Onneks ei Seija tehny enempiä tuhoja! Miten muuten sulla on toi kanalan lämmitys? Tai oon ite vaan miettiny, että jos pakkasilla pamahtaa sähköt poikki, ni eipä paljoa lamput lämmitä! Kestopehku ei vaan lähde palamaan, vaikka kuinka oon yrittäny sitä opiskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei! Nyt tuulee taas ja varuiksi viritettiin tuo samainen mökki nyt traktoriin kiinni liinalla, eipähän ainakaan kaadu! Ei pala pehku nyt kunnolla meilläkään, ei lampailla eikä kanoilla. Lampaat itsessään lämmittää jonkin verran ja lisäksi siellä on patteri ( joka ei sit tietty sähkökatkon aikaan lohduta. ..).

      Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!