2013-12-22

4. Adventti

Ja Joulu sarastaa...


Tekemistä olisi vielä hurjasti, ennen kuin voi hyvillä mielin hiljentyä joulun viettoon. Onneksi minulla on kuitenkin loma! Niin, se ensimmäinen kunnon palkallinen joululoma varmaan ikinä! En tiedä miten muuten ehtisinkään kaiken... Kovasti ollaan touhuttu tähänkin asti ja vielä olisi tällekin illalle pientä tontunpuuhaa jäljellä. (Yksikin onneton lahja on vielä puikoilla ja puolitiessä...) Tällä viikolla ollaan oltu kovin touhukkaita jälleen monella saralla. Itse olen lähinnä syventynyt joulun valmistelupuuhiin, mutta isäntä on jatkanut tallin remontointia ja siellä alkaakin pikkuhiljaa olla valmista. Vesihommat (eli juoma-automaatit ja piha-hana) on edelleen hieman kesken, mutta jos hyvin käy, nekin tulevat valmiiksi ennen vuoden vaihdetta.


Joulusiivouksesta ei ole tietoakaan, mutta siitä en viitsi stressiä ottaa. Siistinä paikat eivät kuitenkaan pysy, kun talossa on (liikaa) lapsia ja elukoita. Huomenna ehtii siivota sen mikä täytyy. Joulukuusikin haetaan huomenna ja koristelupuuhat on perinteisesti tehtykin vasta aattoaamuna. Myös joulupöytään tulevat laatikot paistan vasta huomenissa. Kiirettä on siis pitänyt, mutta olen iloinen, että tässä hulinan keskellä olen myös ehtinyt tapaamaan läheisiä ihmisiä ja myös jouluna sekä välipäivinä on tiedossa leppoisaa kyläilyä ihanien ihmisten luona. Se on kuitenkin varmaan sitä kaikkein tärkeintä ja mukavinta koko joulussa :)

Tänäänkin on tullut hyörittyä keittiössä. Joulutorttuja oli pakko saada jälkiruuaksi. Piimäjuusto muhii jääkaapissa ja piparit odottavat koristelijaa keittiössä kissoilta turvassa. Piparitalon tein tänäkin vuonna lasikuvun alle, sillä pikkuiseen tupaamme ei mahdu isoja pipariluomuksia, ainakaan siten että ne olisivat kissojen ulottumattomissa. Niin, kissat aika pitkälti näyttävät säätelevän joulupuuhiamme. Kuusikin, joka muuten on tänä vuonna monin verroin pienempi kuin viime vuonna, köytetään kiinni kattoon tai johonkin ihan  kissojen takia. Jospa sitä ensi vuonna kaikki olisi sitten taas suurempaa...


Nyt pikaisesti pukin puuhiin, tuolla on monen monta säkkiä odottamassa ja se onneton puolivalmis tekele puikoilla, huoh!


P.S Remontin suhteen olemme tehneet (taas) suuren suuria suunnitelmia, mutta niihin palataan sitten ensi vuonna. Ne kun eivät vielä ole ihan ajankohtaisia juttuja, mutta olen aika innoissani... Tuskin tässä joululomaakaan joutuu ihan toimettomana viettämään, ohjelmassa lienee ainakin lattialautojen kaapimista ja muuta mukavaa "pikkupuhdetta".

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla että jollain muullakin on vielä joululahjat puikoilla!! Niin täälläkin!! *HUOH*
    Olen jo yhtä lahjan saajaa varoittanut että joulupaketista taitaa tulla uudenvuoden paketti. Tein valmiiksi ensin ne lahjat, joiden saajia näen harvemmin. Ja ne joita näen viikoittain, heidän lahjat valmistuu pikkuhiljaa, varmaan siinä joulun ja uuden vuoden välissä.
    Ja meilläkin on huhkittu keittiössä kuin höyrypää!! Enkä pysty edes pitämään tässä joulun alla mitään lomaa, koska töissä on niin kova kiire. Mutta nyt on onneksi kaikki lähes valmiina ja siivous vielä tänään, ja sitten aion kyllä oikoa itseni kisujen viereen sohvalle ja ottaa lasillisen glögiä! :)
    Oikein ihanaa & rauhaisaa joulua koko teidän poppoolle, eläimiä myöden!! <3

    VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!