2015-02-25

Keittiöprojekti etenee

Tuvan nurkassa odottaa jatkokäsittelyä melkoinen vuori pahvia.
Keittiö on nyt kokonaisuudessaan purettu paketista. 
Vieläkään emme keittele kahvia uudessa keittiössä, mutta projekti etenee koko ajan tasaista vauhtia. Eilisaamisen aurningon kunniaksi kävin nappaamassa uudesta keittiöstä muutaman kuvan, jotta tekin ruudun toisella puolelle pääsette hiukan jyvälle, mitä me olemme puuhailemassa.

Melkoinen ero pesemättömän ja pestyn ikkunan välillä.
Toivottavasti ikkunat eivät koskaan enää pääse yhtä likaiseen kuntoon.
Tuvan ikkunat on uusittu aiemman remontin yhteydessä melko nykyaikaisiksi, joten pienellä fiksauksella ne ovat ihan toimivat. Emme lähteneet uusimaan ikkunoita tässä yhteydessä. Pesua ja kunnostusta ne kuitenkin kaipaavat. Ja maaliakin jossain vaiheessa. Ikkunat on pesty viimeksi yli kymmenen vuotta sitten (!) ja niiden sisäpinnalla on villapuhalluksen jäljiltä ohut "liimakalvo". Pesu tavallisella ikkunanpesuaineella jätti pintaan harmaan kalvon, joten normipesun jälkeen pesin ikkunat vielä mineraalitärpätillä. Myös ikkunanpuitteet putsasin paikoin tärpätillä sekä taikasienellä ja jopa kevyellä hiomapaperilla. Ikkunoiden mekanismit ovat melko huonossa kunnossa, joten luultavasti uusimme ne lähiaikoina.

Kaapit on jo paikoillaan, mutta vetimet puuttuvat yhä. Keittiötilauksen kanssa oli käynyt pieni moka, jonka huomasimme vasta viikonloppuna, kun ajattelimme asentaa vetimet paikoilleen. Olimme toki kurkanneet vedinpakettiin jo silloin kun se toimitettiin ja tarkastaneet päällimmäisenä olevat nuppivetimet oikeanlaisiksi. Emme kuitenkaan myllänneet pussia pohjia myöden, joten emme huomanneet, että lankavetimet olivat aivan väärän värisiä! Onneksi Ikeassa suostuttiin vaihtoon, vaikka virallinen palautusaika olikin jo mennyt umpeen. Nyt uudet ja oikeat vetimet odottavat asennustaan.
Työtasot ovat koivua. Toisen ikkunan alle tulee hiukan matalampi työtaso, jonka päällystämme luonnonkivimosaiikilla.
...ja posliiniallas, tottakai!
Kaappitilaa uudessa keittiössä tulee olemaan melko runsaasti! Ja kyllä sitä on odotettukin!

Myös laatikoiden määrä moninkertaistuu nykyiseen verrattuna. Nykyisessä keittiössä ei ole yhtään "kunnollista" vetolaatikkoa.
Uudessa keittiössä on monenlaista säilytystilaa eri tarpeisiin.

Ja loppukevennyksenä viikon eläinkuva. Romeo ja Orvokki, jotka tykkäävät toisistaan kaikesta huolimatta. (Sääli ettei se sähinän ja murinan määrä välity kuvan perusteella...) Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille lukijoille! 

6 kommenttia:

 1. Tyytyväisen näkönen kisu ekassa kuvassa.. :D keittiöhän on jo ihan loppusilausta vaille valmis! Ja mä niin kadehdin tollasia fiksuja, ku tajuaa ostaa posliinialtaan! ..mä en tajuu mitä mun päässä liikkus ostohetkellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tuo Orvokki on muutenkin vähän sellainen grumpy cat :D Loppusilausta vaille, no joo, valitettavasti tuo "loppusilaus" käsittää vielä melkoisen määrän sähkötöitä, viemärin vetoa, maalausta ja sahausta... Ehkäpä se kuitenkin kesäksi saadaan kuntoon.

   Poista
 2. Näyttääpä jo hirmuisen kivalta! :)

  VastaaPoista
 3. Ui, ui, ui! Todella upeaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On aika eri meninki tuolla kuin silloin kolme vuotta sitten ;)

   Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!