2015-02-02

Maalauskokeiluja eteisessä

Ennen:
Ennen- kuva on lainattu postauksesta "Askelta lähempänä valmista eteistä".
Tuolloin eteiseen saatiin siis kaapit ja tapetit, mutta lattia oli maalattu vain kertaalleen, sähköt ja puolipaneelit puuttuivat.

Tällä hetkellä tilanne on jossain määrin parempi. Eteisessä on sähköt ja (kertaalleen maalatut) puolipaneelit sekä listat. Lattia odottaa yhä toista maalikerrostaan (josko sitten kesällä, kun sisävessa voisi olla pari päivää käyttökiellossa läpikulun vuoksi), samoin paneelit. Kaapistosta puuttuu peitelevy oven yläpuolelta, mutta se ei onneksi vaikuta juuri mihinkään. Sopivaa levyä ei vielä ole tullut vastaan, joten siksi se on yhä asentamatta. Ehkäpä nyt, kun keittiöön laitellaan muitakin peitelevyjä (kunhan niin pitkälle päästään).

 Uusimpana muutoksena eteisessä on valkoinen ovi. Teimme pienen maalikokeilun tuon oven kanssa ja ainakin toistaiseksi olemme olleet tyytyväisiä. Talon kaikki sisäovet ovat tällä hetkellä monen maalikerroksen peitossa ja väriltään kaksisävyisiä ruskeita. Kuten jo aiemminkin olen kertonut, joku taloa aiemmin remontoinut on todella pitänyt ruskeasta, sillä sitä on kaikkialla. Me emme pidä ja suunta on kovasti valkoisempaan  / vaaleampaan päin. Alunperin ajattelimme, että sisäovet maalattaisiin kaksivärisiksi, mutta koska haluamme, että kaikki sisäovet ovat samanvärisiä, tuo kaksivärisyys olisi voinut olla ongelma huoneiden yleisen väri-ilmeen vaihtelevuuden vuoksi.


Olimme ajatelleet lykätä sisäovien maalauksen hamaan tulevaisuuteen, sillä uskoimme siinä olevan todella iso homma, jos työn tekisi "pohjia myöden", jonka luulimme olevan ainoa ratkaisu aiempien maalikerrosten vuoksi. Yhtenä iltana päätimme kuitenkin kokeilla, josko ovet voisi maalata melko suoraan ilman suurempia pohjatöitä vanhan maalin päälle. Eteisen ja vessan välinen ovi oli ehkä yksi huonokuntoisimmista ovista, joten päätimme aloittaa siitä. Oven pinnasta harjattiin teräsharjalla irtomaalit pois ja ovi "pestiin" tärpätillä ennen maalausta. Yhdessä tuumin päätettiin, että mitään kolhuja ei aleta paikkailemaan vaan elämä saa näkyä oven pinnan muodossa. Maalaus suoritettiin työtason päällä niin, että ovi oli vaaka-tasossa. Pohjamaalaus tehtiin Otexilla ja pintaan vedettiin Tikkurilan Empire. Yllättävän siisti ja tasainen pinta saatiin aikaan.  Ja koko huoneen ilme raikastui merkittävästi valkoisen oven myötä. (Kuvissa näkyy vähän huonosti, kun "ennen"-kuvassa on paljon parempi valaistus).


Kahva puuttuu vielä, sillä vanha lukkopesä on rikki ja uusi kahva on vielä pohdinta-asteella. Hyvin ovi toimii silti "reikäkahvankin" kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!