Uudentalon väki


Uudentalon Emäntä on reilu kolmikymppinen naisihminen Varsinais-Suomesta. Uudentalon Emäntä on päivätyössä muualla, mutta illat ja viikonloput toteuttaa itseään puuhastelemalla kotosalla.
Uudentalon Emännän lempipuuhia on ratsastus ja eläinten kanssa puuhailu, sisustaminen ja puutarhassa touhuilu sekä leipominen (ja ompelu, neulominen ja lukeminen, jos niihin vain olisi aikaa!). Remonttihommissa tämä emäntä on innokas, joskaan ei kovin lahjakas ja raskaammat "miehiset" työt hän jättää suosiolla Uudentalon Isännälle.

Uudentalon Isäntä on reilu kolmikymppinen maatilan poika Varsinais-Suomesta.  Uudentalon Isännältä sujuvat monenlaiset remonttihommat ja kaikenlaiset korjaustyöt. Hän on perinteinen Tee-Se-Itse mies, jolle mikään remontointiin liittyvä haaste ei tunnu olevan liian suuri (etenkään kun netti on pulloon hyviä ideoita ja toisten remonttisankareiden näppäriä niksejä).

Uudentalon tiluksilla pyörii myös lapsilauma iältään 7-16 vuotta. Lapset osallistuvat talon remonttiin ja arjen pyörittelyyn enemmän tai vähemmän. Uhkailu, kiristys ja lahjonta saavat nämä pikkupeijoonit toisinaan innolla (tai sitten ei) muun muassa leikkaamaan nurmikkoa, auttamaan purkutöissä sekä tietysti isommat vahtimaan pienempiä, jotta vanhemmilla olisi paremmin mahdollisuuksia toteuttaa itseään remontti- ja rakennuspuuhissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi!